Onnexilta Naapuriapua turvallisesti!

Onnexilaisten toimintaohje turvalliseen Naapuriapuun

Meillä Onnexilla Asiakkaiden ja Tekijöiden terveys ja turvallisuus on ykkösasia. Siitä ei tingitä. Seuraamme jatkuvasti eri viranomais- ja asiantuntijatahojen ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaisesti. 

1. Onnexilla naapuriapua tarjoavat oireettomat, terveet Tekijämme. Kaikki riskiryhmiin kuuluvat, karanteenissa olevat tai hengitystieinfektion oireita (kuume, yskä, hengenahdistus, lihaskipu, väsymys, ripuli tai pahoinvointi) saavat pysyttelevät omassa kodissaan eivätkä tarjoa naapuriapua. 

2. Onnexilainen soittaa Sinulle tai Läheisellesi aina. Haluamme, että sekä Tekijämme että Sinä tiedät, minkä niminen, minkä näköinen, millä asialla ja milloin on tulossa. Meidän tekijöidemme nimet, kuvat ja kuvaukset löytyvät Onnexin sivuilta. Jokainen Tekijämme on työntekijä ja Onnexi vastaa työnantajavelvoitteista, vakuutuksista ja valvonnasta. 

3. Sovimme ostoksista ja maksamisesta etukäteen. Verkkomaksaminen on turvallisinta esimerkiksi verkkopankin ja MobilePayn kautta. Selvitämme, voiko lähiomainen hoitaa maksun, jos autettava ei itse siihen pysty. Käteismaksuissa käytämme mielellään tasarahaa, jotka laitetaan kirjekuoreen tai pikkupussiin, joissa vaihtorahat ja kuitti palautetaan ostoskassin mukana.

4. Emme ota vastaan maksukorttia. Maksukortin luovutus toiselle henkilölle on maksuvälinepetos.

5. Apteekissa käyntiin tarvitsemme Sinun tai Läheisesi Kela-kortin, apteekkiasiointivaltuutuksen tai potilasohjeen, joka vastaa paperista reseptiä. Valtuutuksen voi antaa Suomi.fi-verkkopalvelussa.

6. Palvelemme Sinua tai Läheistäsi turvallisesti. Pidämme kahden metrin turvavälin ja pesemme ensin kädet saippualla (20s) tai käsidesillä. Näinä aikoina emme kättele. Mikäli emme pysty pitämään 2m turvaväliä, käytämme maskia suojataksemme toisiamme.

7. Kodinhoitotyössä, kodin pienissä korjauksissa/remonteissa jne. kodissa tehtävissä töissä pyydämme asukkaita olemaan vähintään toisessa huoneessa työn ajan, tai mahdollisuuksien mukaan olemaan poissa kotoa työn ajan.  

8. Jos epäilemme että Sinulla tai Läheiselläsi on korona, pyydämme Sinua tai Läheistäsi pysymään kotona, poistumme välittömästi paikalta ja pidämme yhteyttä puhelimitse. Pyrimme ohjaamaan Sinua tai Läheistäsi Omaolo-kyselyyn https://www.omaolo.fi/ . Omaolosta saa lisäohjeet. Pyydämme Sinua tai Läheistäsi soittamaan kunnan terveyspalveluihin.

9. Jos Sinun tai Läheisesi asunto on hyvin epäsiisti tai toimintakyky poikkeuksellisen huono olosuhteisiin nähden, otamme yhteyttä kunnan sosiaalitoimeen.

10. Hätätilanteessa soitamme 112. Tarvittaessa kysymme Koronaviruksesta puhelinneuvonnasta numerosta 0295 535 535 arkisin klo 8–21 ja lauantaisin klo 9–15.

Lähteet:

SPEK/Eläkeliiton ohjeet naapuriavulle