Kasvomaskeja Onnexin Iloisilta Tuhattaitureilta!

No nyt on komea joukko kasassa osaavia ja monitaitoisia Tuhattaitureita! 

Jokainen meistä haluaa omalta osaltaan auttaa ja tuoda iloa ja toivoa kanssakulkijoiden päiviin. Pohdimme, millaisia muita ihmisiä hyödyttäviä ja ilahduttavia töitä meidän upeat rouvamme voisivat tehdä näinä aikoina myös kotiseinien sisäpuolella. Meillä löytyikin upea joukko iloisia ja erinomaisen ompelutaitoisia rouvia eri paikkakunnillamme. Kiinnostuneita rouviamme löytyi Helsingistä, Turusta, Porista ja Kanta-Hämeen alueelta. 

Päätimme alkaa tekemään laadukkaita, omassa käytössämme testattuja ja hyvistä materiaaleista harkitusti valmistettuja kankaisia kasvomaskeja - sellaisia, joita itsekin käyttäisimme ja läheisillemme antaisimme. Rakkaudella ja huolella meidän rouviemme testaamia ja tekemiä tuotteita. 

Tuumasta toimeen! Ensin kerättiin kaikki tieto, mitä TUKES, THL, STM, FB:n eri yhteisöt, kuten Suojavaateprojekti-ryhmä, Finishfire-sivusto jne. sekä ulkomaiset tahot ovat kankaisista kasvomaskeista selvittäneet, tutkineet ja kirjoittaneet. Jos Onnexilaiset jotain lähtevät tekemään, se tehdään perusteellisesti ja faktojen perusteella! Seuraavaksi rouvat lähtivät tutkimaan prototyyppien kautta erilaisten olemassaolevien mallien tekemistä ja ylipäätään toimivuutta itse testaten. Osa lähti liikkeelle Marttaliiton ohjeista. Nyt kaivettiin kaapeista tilkut ja vanhat pöytäliinat kankaiksi ja kokeiltiin malleja sekä eri kokoja.

  

 Mallien testauksen ja kokojen määrittelyn myötä testailtiin samalla myös käytettäviä materiaaleja. Toimari-Ullallekin tuli oma roolinsa tässä hankkeessa ja pääsi hankkimaan keskusvarastona materiaaleja ja muita tykötarpeita Tuhattaitureille. Onnexin kasvomaskimalleissa käytetään hyvälaatuista 100% puuvillakangasta 2 kerroksessa ja yhtenä kerroksena käytetään erityistä kasvomaskien kuitukangasta. Kaikki tuotokset kestävät varmasti 90 asteen pesun, jonka viruksen torjunta vaatii. 

 Mutta ennenkuin päästiin lopputulemiin, joita voimme nyt tarjota hyvillä mielin kaikille teillekin, tehtiin monenlaisia testejä...Ohessa muutamia kuvia testausmatkasta. Keittiössä on kuulemma ollut vallan hyvä tuoksu näiden pulverikeitosten myötä :-) Testauksessa opittiin, että mustaa puuvillaa ei kyllä uskalleta käyttää maskeissa, kanttinauhat pitää olla nauhallisissa versioissa vaaleita (ei sinisiä!), silityksessä voi käyttää kasvomaskikuitua sisältävään kasvomaskiin vain enintään 1-2 pisteen silityslämpöä ja että 120g puuvillababtisti tuntuu monelle liian paksulta ja vaikeuttaa hengittämistä. 

Nyt Onnexin Iloiset Tuhattaiturit ovat valmiina aloittamaan tuotantoa! Meillä löytyy nyt ylläkuvatun prototyyppeilyn ja testauksen kautta löydetyille parhaille toimintatavoille Onnexin upeiden rouvien laatima valmistusohje tarkkoine leikkausmittoineen. Näitä kankaisia kasvosuojia pystyy kuka tahansa ompelutaitoinen itsekin tekemään ja haluamme myös jakaa omat oppimme.  

Meiltä voi nyt tilata järkevään hintaan näitä hyvin harkitusti ja erityisellä huolellisuudella tehtäviä kankaisia kasvusuojia käyttöohjeineen. Tervetuloa tilaamaan ja kokeilemaan! Näitä me itsekin käytämme erityisesti ikäihmisten tai riskiryhmäläisten kanssa. 

"Suojaan Sinua - Suojaa minua".

Terveisin Onnexin Iloiset Tuhattaiturit eli Pirkko, Tuula, Erja, Lilli, Päivi, Marja ja Satu. 

 

Jätä kommentti