Kotisiivouksen hinta?

Tässä vastikään oli kirjoitus Yle.fi:llä kotisiivouksen hinnasta. Poimintoja artikkelista:

"Kotityöpalveluyhdistyksen mukaan yrityksen kannattavuusraja kotisiivouksessa on 40 euroa tunnissa. Yhdistyksen mukaan tämän alle on lähes mahdotonta huolehtia velvollisuuksista ja maksaa työstä oikeaa palkkaa.

Neljänkympin tuntihinta sisältää siis 24 prosentin arvonlisäveron, esimiestyön palkat, palkkojen sivukulut, aine- ja välinekulut, toimitilakulut sekä kiinteitä kuluja.

Yksinyrittäjällä kannattavuuden raja on noin 37 euroa tunnissa, kun arvonlisävero lasketaan hintaan.

On hienoa, että kotisiivouksen hinta nostettiin puheeksi!

Artikkelin ongelma on, että siinä kaikki arviot näyttävät lasketun ns. perinteisen toimintamallin perusteella. Vastaavasti väitetään, että kaikki tämän alle hinnoitellut joko tekevät kotisiivouksilla tappiota tai ainakaan eivät voi asiallisesti maksaa palkkoja eivätkä hoitaa työnantajavelvoitteita.

Suomalainen työelämä on edelleen rakentunut klo 8-16 5 pv per vko virka-aikamallin ympärille. Tämänkin artikkelin pohjana vaikuttaa olevan tämä oletus. Kaikki kunnia niille kotisiivouksen yritykselle, jotka työllistävät tällä mallilla, teette arvokasta työtä!

Mutta entä osa-aikaisuus? Mitä jos olet opiskelija ja kaipaat lisätienestiä muutaman tunnin viikossa, mutta et pysty opiskeluiden vuoksi sitoutumaan vakioaikoihin tai kokopäiväisyyteen? Entä jos olet osatyökykyinen, jaksaisit ja haluaisit tehdä muutamia tunteja viikossa? Tai eläkeläinen, jonka päivissä on ylimäärin tunteja, energiaa ja virtaa, muttet halua menettää vapauttasi kokonaan?

Kotisiivousta voi tehdä vastuullisena työnantajana ja yrityksenä myös eri tavalla. Mahdollistamalla heidän työskentelynsä. 

Meillä kotisiivouksen hinta on 29€/h sisältäen 24% arvonlisäveron. Miten tämä on mahdollista?

Me voimme myydä näin edullisesti koska meillä ei ole ainoatakaan toimitilaa eivätkä vuokrat juokse. Meillä ei ole investoituna, varastoituina ja jaeltuna yritykselle siivousvälineistöä, aineita tai laitteita. Meillä ei ole hallintohimmeliä tms. pyörittämässä toimintoja. Meillä tilaukset kulkevat pilvestä älykännyköihin ja palkanmaksu on mobiili. Kaikki mahdollinen on digitalisoitu. Meillä kaikki prosessit ja toiminnot tukevat Tekijöidemme vapautta valita. Meillä yrityksen kate on periaatteellisesti pienempi. Meille on kunnia-asia maksaa Tekijöille TES:in mukaista palkkaa ja samalla huolehtia kaikista työnantajavelvoitteista. 

Siksi.

Nimim. "ylpeä työllistäjä ja TyELin maksaja jo 1,5v"

1 kommentti

  • Miten maksat Työterveys huollon?

    Mirja Pitkänen

Jätä kommentti